Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Stefan Salvatore-Paul Wesley

 


 

 

Paul Wesley (1982. július 23.) amerikai színész. A Vámpírnaplók című tévésorozatból ismerhetjük leginkább, melyben Stefan Salvatore-t alakítja. Híres filmje a Fallen – Letaszítva című minisorozat, melyben Aaron Corbettet alakítja.

Előélete

Wesley Paul Thomas Wasilewski néven született a New Jersey állami New Brunswickben a lengyel Agnieszka és Thomas Wasilewski gyermekeként. A New Jersey állami Marlboróban nőtt fel. Van egy nővére, Monika, és két húga, Julia és Leah.

A középiskolai harmadik évében szerepelt a Guiding Light című szappanoperában.  A szülei támogatásával hagyta ott az egyetemet, amikor több szerepet ajánlottak fel neki, és rájött, hogy a színészettel is tud karriert építeni.[

 2005-ben változtatta nevét Paul Wesley-re. Így nyilatkozott erről: "a születési nevemet túl nehéz kiejteni! A családom beleegyezését kértem, hogy megváltoztathassam, és tényleg segítette a karrieremet."

 

Szívesen jégkorongozik és snowboardozik. Wesley-t érdekli a rendezés és az írás is.

Pályafutása

Számos szerepe volt különböző sorozatokban, mint például a 24-ben, a Pimaszokban , az American Dreams-ben, az Army Wives-ban, a Cane-ben, az Everwoodban, a Guiding Lightban, a Smallville-ben, a Narancsvidékben és a Wolf Lake-ben. Szintén szerepelt Amber Tamblyn mellett a The Russell Girl című filmben, és a Fallen című minisorozatban főszerepet játszott.

Wesley jelenleg a Vámpírnaplók (The Vampire Diaries) című sorozatban Stefan Salvatore vámpír karakterét formálja meg.

Filmográfia

 
         
         
         
         
       
       
         
         
       
 
         
         
         
         
         
         
         
       
         
         
       
       
         
       
         
         
         
         
         
       
         
       
         
         
         


 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.